MIRJANA POKRIVAČ

Dermanova
Dermanova
alerion 80 m kozmetika članek2

Mirjana Pokrivač, Kozmetolog - dermaestetik

O motivaciji in začetkih

Nam lahko poveste kaj več o sebi in kaj vas je spodbudilo, da ste odprli svoj kozmetični salon?

Imeti svoj kozmetični salon pomeni, da sama izbiram kozmetiko, storitve in predvsem način izvajanja storitev. To je bila moja velika želja, ki sem si jo uresničila.

Kako to, da ste se za svojo poklicno pot odločili za področje lepote in nege kože?

Lepota in estetika mi veliko pomenita. Sama se odlično počutim v lepem prostoru in urejenosti sebe.

Končala sem srednjo zdravstveno šolo. Zdrav odnos do telesa, zdravje, tretmaji, ki negujejo telo in dobro počutje v lastni koži, so me pripeljali do izobraževanja kozmetičnega tehnika.

Združila sem zdravstveno izobrazbo s kozmetično nego. Nekaj let sem delala v zdravstvu. Namesto študija v zdravstveni stroki, sem se vpisala v kozmetično šolo.  Leta 1989 sem končala kozmetično šolo. Stalno se izobražujem. Zadnje bolj opsežno izobraževanje je končan program Dermaestetik.

Kaj je bilo za vas najpomembnejše, ko ste odprli svoj salon?

Najpomembnejše mi je zadovoljna stranka, in kvalitetna storitev. Varčevala sem, da sem lahko kupila poslovni prostor in dobila vsa dovoljenja za izvajanje kozmetične dejavnosti. Ko sem urejala prostor sem želela. da se stranke lahko počutijo intimno in se ne srečujejo.  Še danes nudim strankam individualnost, zasebnost in mojo popolno posvečenost stranki.

Kakšne tretmaje ponujate v vašem salonu in kako ste se odločili za te storitve?

Nega obraza, oblikovanje telesa, LPG, laserske tretmaje, ki so moji aduti. Laserske tretmaje izvajam že od 2006 leta. V 35 letih dela sem preizkusila skoraj vse aparature, ki se uporabljajo v salonih. Vedno analiziram kožo z analizatorjem, shranim slike stanja kože pred nego, ali pred odstranjevanjem pigmentacij in potem.

Zelo rada združujem tretmaje, npr, ko izvajam nego obraza ima stranka istočasno lahko strojno limfno drenažo nog in nego rok. Ali še bolje pred nego obraza izvajamo še masažo hrbta.

Kako izbirate kozmetično opremo in izdelke, ki jih uporabljate v salonu?

Zelo rada imam novosti. Veliko hodim na seminarje in izobraževanja. Vedno sem hodila na velike sejme Bologna, Barcelona , Pariz… Pariz je sinonim za lepotilno kozmetiko. Za Guinot sem se odločila ker je zelo dobra kozmetika z vidnimi rezultati. Po eni uri nege obraza, je že viden rezultat.

Kaj je bilo odločilno, da ste se odločili, da VAR napravo vključite v ponudbo vašega salona?

Aparat je sodoben in predvsem drugačen. Je enostaven za uporabo in kar je najbolj pomembno daje rezultate, boljše in hitrejše kot drugi tretmaji nege obraza. Tretma je enostaven in deluje. Ni agresiven. Je to kar stranke iščejo, koža je takoj napeta in mlajša,  v 30 minutah. Neguje kožo: je prenos 56 aktivnih snovi v dermis.

Izkušnje z VAR napravo

Julija 2023 sem testirala VAR, naredila sem 70 neg z VAR-om, na strankah po 50 letu starosti, na globokih gubah. VAR je aparatura, ki zmanjša globino gube in zadebeli dermis tam, kje je bila guba. Stranke so navdušene, čutijo da se koža spreminja, postaja čvrsta, kompakta in gladka.

Ali lahko opišete delovanje naprave VAR in kakšne prednosti ponuja pred drugimi tretmaji obraza?

Visible age reverse (VAR) daje boljše rezultate kot microneedling in ne poškoduje kože. Rezultat je takojšnji in ni potrebno čakanje. Nega z VAR-om daje hitrejše rezultate kot lasersko pomlajevanje, in je cenejša.

VAR je močna anti age nega, kI ustavlja proces staranja. Je neprimerljivo boljša v primerjavi z vlažilnimi, kislinskimi in drugimi regeneracijskimi negami obraza.

Tako sem naletela na medicinsko napravo Swift, ki deluje na osnovi selektivnih učinkov kratkih impulzov mikrovalovne energije pri frekvenci 8 GHz z močjo 8–10 W. S pomočjo dobavitelja zate.si smo jo tudi pripeljali v Slovenijo, raziskava pa predstavlja tudi temelj uvajanja te naprave na področje celinske Evrope.

Katerim strankam priporočate VAR?

Visible age reverse je za vse, ki si želijo znebiti gub staranja kože. Vsem, ki želijo naravno mlado in lepo kožo, brez injekcij. VAR zmanjša gube na čelu, okoli oči, okoli ust in na vratu. Priporočam ga tudi  za likanje globokih gubam pri starejših po 60,70 letu.

Za več informacij lahko kontaktirate: Alerion DT grupa d.o.o. , www.alerion.si, info@alerion.si,  + 385 91 6776 001

Katere so najpogostejše spremembe, ki jih vaše stranke opazijo po zdravljenju z VAR napravo?

Zmanjšanje gub in bolj čvrsta, kompaktna, zelo gladka koža. Stranke čutijo in vidijo drugačno strukturo kože.

Ali lahko delite kakšno reakcijo stranke po tretmanu z napravo VAR?

Po 3 tretmajih z VAR-om gospa vpraša: ali lahko spet dobi VAR, ker je tako najbolje.

Kako ocenjujete zadovoljstvo vaših strank po zdravljenju z VAR aparatom?

Stranke želijo tretmane, ki nudijo takojšnje rezultate.

Kako vidite prihodnost tehnologije v industriji lepote in nege kože?

VAR je prihodnost nege kože. Zakaj bi imeli dolgotrajne tretmane in čakali na rezultate, če to ni potrebno.

pred tretmajem  ….  po 30 tretmajih

Kako nameravate izboljšati ali razširiti ponudbo tretmajev v vašem salonu?

VAR poznajo samo moje stranke. Rada bi seznanila še več ljudi z VAR-om in rezultati.

Kaj bi sporočili drugim lastnikom salonov, ki razmišljajo o uvedbi VAR naprave v svoje poslovanje?

Ali ste probali novo nego Visible age reverse ? Nega je drugačna, za kozmetičarke enostavna. Apparat nima kablov in je zato bolj mobilen, ročaji so ergonomsko oblikovani, odlikuje ga enostavno vzdrževanje.

 Za stranko z  izjemninmi in hitrimi rezultati.

Kozmetični salon M

Cesta v Mestni Log 55, Ljubljana

mirjana.pokrivac@gmail.com

041 536 427

Oglasno sporočilo

Letna naročnina: 16€
Dijaki in študenti: 10€
Kozmetični saloni: Brezplačno