Ko je cilj zagotovljen

Dermanova
Dermanova

Vedno napišem uvodnik,

tik preden je revija postavljena, ker takrat se mi zdi, da, so vsi občitki nekako na svojem mestu. Potem ga naslednji dan še enkrat preberem, in samo dodam ali izbrišem kaj malega, ker se pač včasih stvari preko noči spremenijo. Za tisti del, ko je treba stvari urediti slovnično, pa je ponavadi čas, ko je revija že na poti k vam in takrat je na mojem računalniku uvodnik tudi že slovnično urejen, v vaših rokah pa je, kako naj rečem, simpatičen (kot mi je rekla ena meni draga kozmetičarka: Tak si napiso, ko se zdaj tu menima 😉). Včasih se mi zdi, ko poskušamo stvari urediti, jih spraviti v red, narediti po pravilih …., izgubijo svoj namen, žar, igrivost.Tako nastajajo uradni dokumenti. In naenkrat to ni več to, kar smo imeli v mislih in hoteli povedati. In tako je v življenju. Ne popravljate svojih želja, ko se vam uresničijo.

Zato pa drage moje in dragi (seveda), previdno v svojih željah. Ko veste, da je to – TO, kar hočete, ne poskušajte več spreminjat, ne sebe, ne situacije , ne drugih, ne okoliščin, ne poskušajte prilagajati ljudi sebi (sploh ne tistih, ki ste si jih zaželeli ob sebi) ali sebe ljudem, ne razmišljajte, kako mogoče to ni to, da bi bilo bolje če … Želeli ste, imate in sedaj je na vas, da s tem živite. Noben guru, influencer ali učitelj vas ne bo rešil vaših želja in uspel prepričati vašega srca. Pamet pa je itak zgodba za sebe. Če ji rečeš, da se uči, je dojemljiva za vse. Vsi si jo želimo in trdimo, da jo imamo v neizmernih količinah. Znamo svetovati, pomagati drugim, vemo za vse rešitve njihovih problemov, če je potrebno jih ozdravimo, shujšamo ali popeljemo v lepšo prihodnost … pri sebi, pri sebi pa je to malo večji problem. Moja draga prijateljica v moji kavi točno vidi kaj in s kom bom jutri in … sploh vse, za sebe pa ne mora pogledati – pravi. Ni pošteno! Ko smo sami s sabo in brez občinstva, takrat se pokaže, da je v slogi moč. I če srce odloča in pamet rešuje, gre vse lepo naprej. Obratno pa …. nastajajo čudovite zgodbe, kot recimo Romeo in Julija in podobne.

Življenje je potovanje, kjer tisti končni cilj pravzaprav ni neka radost. Zato je potrebno uživati na poti. Če ti je užitek dajanje, pomeni da si bogat. Če pa ti je užitek prejemanje, pa imaš vedno občutek, da rabiš več. Veste, na poti srečujemo ljudi, takšne in drugačne. Ampak to ni pomembno. Pomebno je, ali so podobni nam, ali so diametralno nasprotje. Vedno nekdo k nekomu paše. Zato pa, ni ga lepšega, kot imeti ob sebi človeka, ki se ti nasmehne, tudi ko mu je hudo, ki te objame, ko bi bil najraje sam in ki zna biti pol ure tiho in poslušati, da se lahko izpoveš. In ne samo poslušati, tudi slišati. To so pravi ljudje in z njimi je užitek potovati skozi življenje. In njim je potrebno dati nasmeh, tudi ko si v bedu, jih objeti, ker to enostavno začutiš in jih poslušati, tudi ko imaš ti ogromno za govorit. Takšni ljudje nam lepšajo potovanje in če jih imaš ob sebi, tudi cilj ni tako beden.

In smo že pri našem poslu. Delamo z ljudmi, rišemo jim nasmehe na obraze, trudimo se pomagati po najboljših močeh in zdravimo. Ja, čeprav nobena kozmetičarka ne sme reči, da zdravi, sedaj jaz to napišem: Ve zdravite! Zdravite ljudem duše, ozdravite jim omajano samozavest, ozdravite jim opešano moč in ozdravite jim omajan ponos. Srečna je lahko stranka, ki ima dobro zaupnico v kozmetičarki in frizerki. (Seveda, kot povsod, so tudi v našem poslu drugačni  ljudje, ampka oni itak ne dobijo revije 😊). Malo sem zašel. Hotel sem napisati na kratko. Samo srečni ljudje, lahko osrečujejo druge ljudi. Za srečo pa je potrebno, da ti že zjutraj nekdo nariše nasmeh na obraz. In tako imaš kaj za delit. Drage moje, naj vam bo delo v salonih v veselje in samo dopolnitev vsega lepega, kar imate na poti skozi življenje.

Dajmo se objet, ko se vidimo.

Vaš ag

Oglasno sporočilo

Letna naročnina: 16€
Dijaki in študenti: 10€
Kozmetični saloni: Brezplačno