umetnost lepote in skrb za varnost

Dermanova
Dermanova
članek 79 inna 6

STROKOVNJAKI!PREDSTAVIJO!

Manikura: umetnost lepote in skrb za varnost

V sodobnem svetu, kjer ženske želijo poudariti svojo ženstvenost, urejenost in lepoto, postaja manikura nepogrešljiv del rituala. Danes je manikura eden najbolj priljubljenih in iskanih kozmetičnih postopkov. Omogoča ne le skrb za lepoto in zdravje nohtov, temveč tudi poudarjanje individualnosti in sloga vsake ženske. Pod vplivom modnih trendov in lepih slik iz interneta iščejo manikerko, da ustvarijo popolno podobo.

 

Da bi dobile svojo neponovljivo manikuro, ki vzbuja občudovanje, z navdušenjem in veseljem prihajajo v salon v iskanju svoje nohtne vile. Predstavljajo si popolne nohte z natančnim nanosom, enakomerno barvo ali brezhibno francosko manikuro… Morda so sanjale o sproščujočem postopku v prijetnem vzdušju, s pridušeno glasbo in vonjem po kavi.

članek 79 inna 4

Vendar pa je realnost takšna, da se naša pričakovanja ne ujemajo vedno z resničnostjo. Morda so se že srečale z neprijetnostmi. Morda ste v salonu preživele več časa, kot ste pričakovale, morda ste dolgo čakale na postopek, morda je bila vaša kožica obdelana nepravilno oziroma ne natančno ali poškodovana, gel-lak pa je presegel meje nohta, zaključni masažni postopek se je izkazal za formalnost, obisk salona pa ni prinesel sprostitve?

Pomembno je vedeti, da je popolna manikura v veliki meri odvisna od izbire salona in manikerke, pa tudi od jasnega razumevanja, kaj želite doseči. Ne zanemarjajte možnosti sprehoda po mestu v iskanju vizualno prijetnega salona. Vstopite in se pozanimajte o izobrazbi manikerke, njenih delovnih izkušnjah. Pozorno si oglejte okolico, manikura ni le postopek nege nohtov, temveč tudi priložnost za sprostitev, oddih od vsakodnevnih skrbi in nabiranje pozitivne energije. Zato so udobno okolje, prijazno komuniciranje in pristop manikerke nepogrešljiv del tega procesa.

članek 79 inna 7

V salonu bodite pozorni na diplome, ki so običajno postavljene na vidno mesto. Dodatno izobraževanje in obiskovanje tečajev pogosto predstavljajo razlog za ponos manikerke in kažejo na njeno željo po razvoju v poklicu, katerega opravlja. Poleg tega živimo v dobi družbenih omrežij, in sodobna manikerka ima profesionalni račun na enem izmed njih. Lahko si ogledate fotografije njenih del in mnenja strank.

 

Manikura je umetnost, je pozornost do podrobnosti, je postopek, kjer se estetika in varnost tesno prepletata. Ne sramujte se izraziti svojih želja pred začetkom postopka, da se izognete razočaranju in nezadovoljstvu.

IMG_0813

Pri prvem obisku bodite pozorni na to, kako manikerka začne delo. Vas vpraša o morebitni alergiji in kožnih težavah med prvim obiskom? Nosi masko in rokavice? Vam pokaže sterilne instrumente v papirnati vrečki? Če so odgovori pritrdilni, je vse v redu. Če ne, razmislite. Vedno se lahko pozanimate, kako manikerka razkužuje in sterilizira svoje orodje. To je vaša pravica do varnega postopka manikure, saj neupoštevanje sanitarnih norm in pravil lahko spremeni prijeten postopek manikure v neprijetno in dolgotrajno zdravljenje. Običajno postopek začnemo z nanosom antiseptika na roke, in v primeru ureza manikerka takoj dezinficira. Sterilnost in higiena sta najpomembnejša vidika manikure. Manikerka vedno sprašuje po vaših občutkih, ali vam je boleče, ali nohti “pečejo” pod lučko. Včasih skromne stranke molčijo in trpijo, ter na koncu dobijo opekline nohtov.

članek 79 inna 2

Bodite pozorni na to, kako specialist nanese gel-lak. Idealno barvno prekrivanje mora iti v stik, ne pa biti “zalito” pod kožico. Optimalna debelina prevleke ne sme presegati debeline bančne kartice.

In nazadnje, bodite pozorni na rezultat: vsi deli nohtov morajo biti pobarvani, oblika in dolžina enaki, dizajn mora biti urejen in ustrezati vašim željam, obnohtna kožica, pordelost in vnetja pa morajo manjkati. Čez teden dni naj bi prevleka še vedno izgledala popolno, brez odstopanj in drugih vidnih sprememb.

Povzemajoč vse zgoraj povedano, je pomembno razumeti, da skrb za nohte ne sme biti le estetska, temveč tudi varna, in izbira manikerka je ključ do uspešne in varne manikure.

 

članek 79 inna 5

Želim vsem čudovito  in varno manikiro!

Inna Vildanova

Oglasno sporočilo

Letna naročnina: 16€
Dijaki in študenti: 10€
Kozmetični saloni: Brezplačno