Trajno odstranjevanje dlak

Dermanova
Dermanova
elektroliza

STROKOVNJAKI!PREDSTAVIJO!

Trajno odstranjevanje dlak: vse, kar morate vedeti

Dlake so običajen del našega telesa, a tistim, ki se jih želite znebiti, vam ne primanjkuje možnosti. Med voskanjem, britjem, sladkorjem, laserjem, elektrolizo, IPL in novo metodo Epilfree smo pogosto obtičali pred morjem metod, med katerimi lahko izbiramo. In če sem iskrena, lahko zelo hitro postane zmeda. Ne glede na to, ali ste brivec ali mojster z voskom, ki iščete trajnejšo rešitev, ali pa ste zagrizeni oboževalec laserskega odstranjevanja dlak ali elektrolize, opisujem metode odstranjevanja dlak, za katere je znano, da trajajo dlje kot običajno britje.

Če želite izvedeti, ali je trajno odstranjevanje dlak resnično možno in kateri so najboljši tretmaji za bolj gladko kožo, od laserja do Epilfree, berite naprej.

 

Ali je možno trajno odstranjevanje dlak?

Na žalost trajno odstranjevanje dlak – ne glede na to, ali gre za obraz ali telo – v resnici ni mogoče. Ni nobene metode, ki bi trajno odstranila vse neželene dlake. Pravilen izraz je ‘trajno zmanjšanje dlak.’ Večino rasti dlak poganjajo hormoni, tako da, če se ravnovesje hormonov spremeni, lahko to povzroči stimulacijo lasnih mešičkov, kar povzroči rast novih dlak. Kljub temu so stvari, kot so elektroliza, lasersko odstranjevanje, IPL in Epilfree naslednje najboljše rešitve za doseganje gladke, “poltrajne” kože brez dlak.

 

Vrste dolgotrajnega odstranjevanja dlak

Spodaj izveste vse, kar morate vedeti o metodah dolgotrajnega odstranjevanja dlak: elektrolizi, laserskem odstranjevanju dlak, IPL in Epilfree.

simona pikl 79 članek2

Elektroliza

Elektroliza uporablja tanko iglo in električni tok za segrevanje posameznih lasnih mešičkov. To je lahko dolgotrajen postopek, saj se vsak folikel obravnava posebej, vendar je elektroliza še posebej učinkovita pri posameznih sivih dlakah. Uprava za hrano in zdravila meni, da je elektroliza metoda trajnega odstranjevanja dlak, ker ima najboljše splošne rezultate. To pomeni, da se lahko z elektrolizo znebite dlak za dolgo časa ali celo vse življenje. Vendar je pomembno vedeti, da elektroliza ne daje vsem teh trajnih rezultatov. Ne boste natančno vedeli, kako bo delovalo pri vas na določenem predelu telesa, dokler ga ne poskusite. Kljub temu, če je vaš cilj, da nikoli več ne vidite dlak na ciljnem območju, je to morda vaša najboljša izbira.

Elektroliza je znana po tem, da je bolj boleča kot tradicionalno lasersko odstranjevanje dlak. Stranski učinki rdečice in občutljivosti so običajno samo začasni, vendar pogosti. Elektroliza zahteva več tretmajev, kar je lahko drago. Po drugi strani pa za učinkovitost ne potrebuje določene barve dlak ali tona kože (kot lasersko odstranjevanje dlak).

simona pikl 79 članek3

Lasersko odstranjevanje dlak

Laserska tehnologija uporablja eno valovno dolžino (barvo) svetlobe, ki jo je mogoče uporabiti za ujemanje z enim samim kromoforjem in na splošno zdravi samo eno stanje ali tip kože. Čeprav je to varna možnost za večino ljudi, tisti s svetlo kožo in blond lasmi morda ne bodo videli najboljših (če sploh) rezultatov. Po drugi strani pa lahko temnejši toni kože ali temnejši ljudje z laserjem dosežejo učinkovito lasersko odstranjevanje ali zmanjšanje dlak.

Medtem ko nekateri laserski centri tržijo zamisel o trajnem odstranjevanju dlak po določenem številu obiskov, je pomembno razumeti, da ni laserja za odstranjevanje dlak, ki bi jo FDA odobrila za trajno odstranjevanje dlak. Kar pa so odobrili, so laserji za odstranjevanje dlak za trajno zmanjšanje dlak. Rezultati vedno temeljijo na doslednosti tretmajev. Če prenehate po dveh ali treh tretmajih, boste imeli rezultate le za kratek čas.

Dlake, ki bodo na neki točki ponovno zrasle, so še vedno možne – ne glede na to, ali gre za zmanjšano količino, finejšo različico ali kombinacijo obojega. Pri svetlejših barvah kože je mogoče doseči povprečno 80-odstotno zmanjšanje dlak z visokokakovostnimi aparati po štirih sejah. Po celotnem ciklusu lahko rezultati trajajo več let, ponovna rast pa je vidna le, če se na primer spremeni hormonsko ravnovesje.

Če ste noseči, dojite, jemljete zdravilo Accutane, ste bili izpostavljeni soncu imate tetovažo ali imate druge zdravstvene težave, niste kandidat za lasersko odstranjevanje dlak.

simona pikl 79 članek4

IPL

Znan tudi kot intenzivna pulzna svetloba, IPL uporablja visokozmogljiv nadzorovan ročaj za zagotavljanje intenzivnega, vidnega svetlobnega pulza širokega spektra. Pri uporabi elektrolize ali sistemov, ki temeljijo na svetlobi, kot sta laser ali IPL, te metode vplivajo le na anageno fazo rasti dlak (cikel aktivne rasti). Zato je potrebna vrsta tretmajev za trajno zmanjšanje poraščenosti. Različni deli telesa imajo različen odstotek anagenih dlak. Zato je čas med tretmaji krajši – štiri do šest tednov za pazduhe in bikini ter osem do 12 tednov za druge predele.

Idealen kandidat za IPL pa je  nekdo s svetlo kožo in temnimi dlakami. Stranski učinki lahko segajo od rdečice do otekline in redkeje pigmentacije in brazgotin.

Vir: Ameriško združenje za dermatološko kirurgijo. Laserska/svetlobna terapija za neželene dlačice.

 

simona pikl 79 članek5

EPILFREE- nova metoda za trajno odstranjevanje dlak

Epilfree je revolucionarna rešitev za odstranjevanje dlak, ki deluje na VSEH tipih kože, VSEH barvah dlak in na tetovažah. Z Epilfree ni omejitev. Epilfree je razvil dr. Yoel Konis,  strokovnjak na področju kemije in kozmetični znanstvenik že več kot 35 let. Formula, ki jo je razvil, temelji na dolgotrajnih raziskavah zeliščnih in rastlinskih izvlečkov, kot sta plahtica in evkaliptus. Tretma Epilfree je bil razvit kot nova alternativa drugim metodam za odstranjevanje neželenih dlak. Epilfree deluje skupaj z običajno rutino depilacije. Združuje enostavnost uporabe z izjemnimi rezultati brez omejitev, ki jih ima laser. Epilfree je stroškovno učinkovit, varen in naraven sistem, ki se lahko izvaja le v salonih.

EPILFREE je certificiran s strani zdravstvenih organov Evropske unije CPNP in registriran pri Health Canada in FDA v Združenih državah. Preizkušen in odobren je bil s strani Cosmepar Laboratory v Franciji in dokazano je, da je brez znanih dražilnih snovi ali stranskih učinkov. EPILFREE ni testiran na živalih in ne vsebuje živalskih sestavin.

simona pikl 79 članek6

Kaj pa možnosti odstranjevanja dlak na domu?

Obstaja veliko pripomočkov, strojev in tretmajev, ki obljubljajo trajno odstranjevanje dlak. Toda rezultati se lahko razlikujejo od tretmajev , ki ga izvaja strokovnjak. Medtem ko večina domačih naprav IPL velja za varne, niso niti približno tako močne kot v salonih. Ne priporočam poskusov doma, saj je vedno najbolje, da te tretmaje opravijo strokovnjaki.

Oglasno sporočilo

Letna naročnina: 16€
Dijaki in študenti: 10€
Kozmetični saloni: Brezplačno