TAMARA SVETUJE

Dermanova
Dermanova

STROKOVNJAKI!PREDSTAVIJO!

TAMARA SVETUJE

Ženske in moški po vsem svetu se ves čas trudijo izboljšati stanje svoje kože. Iskanje načinov, kako zmanjšati gube, izboljšati teksturo kože in se znebiti nadležnih brazgotin ter strij je postalo obsedenost v današnji družbi. Na srečo se je razvoj tehnologije in kozmetičnih postopkov odvijal s hitrim tempom, prinašajoč zanimive rešitve za te teža-ve. Eno takšno rešitev, ki je postala vse bolj priljubljena, je radiofrekvenčni microneedling z napravo FaceART perfect.

Razumevanje radiofrekvenčnega microneedlinga
Microneedling je postopek, pri kate-rem se uporabljajo naprave z majhnimi sterilnimi iglami. Te igle se hitro pre-mikajo navzgor in navzdol, pri tem pa ustvarjajo nadzorovane mikropoškodbe na površini kože. Te mikropoškodbe sprožijo naravni proces celjenja ran, ki vključuje tudi povečano proizvodnjo kolagena in elastina. Radiofrekvenčna tehnologija se že dlje časa uporablja v medicinskih in kozmetičnih postopkih. Ta tehnologija vključuje uporabo nadzorovane toplote za ogrevanje globljih plasti kože. Pri radiofrekvenčnem microneedlingu se radiofrekvenčna energija dostavlja preko istih mikroiglic, uporabljenih pri microneedlingu. Ta dvojni pristop zagotavlja ciljno ogrevanje in s tem spodbuja še večjo proizvodnjo kolagena.


Kako deluje radiofrekvenčni microneedling z napravo FaceART perfect?
Mikropoškodbe
V prvi fazi se v telesu sprostijo rastni faktorji, čemur sledi hitra rast novega epidermisa, kemotaksa fibroblasta, proliferacija fibroblasta in nastajanje celic. Takšna hitra rast novega tkiva povzroči nadaljnjo sproščanje rastnih faktorjev iz fibroblasta, keratinocitov in monocitov, ki se dosežejo vrhunec v drugi fazi, v kateri prihaja do nastajanja kolagena I, III, in IV, elastina, proteoglikanov in glikozaminoglikanov ter angiogeneze. Zadnja faza in želen rezultat terapije je preoblikovanje tkiva, kjer kožne celice dozorijo, zaradi česar koža postane bolj elastična. Proces temelji na sposobnosti telesa, da preoblikuje tkivo in se samostojno zaceli.


Kako iglična mezoterapija FaceART perfect lahko vpliva na strije in brazgotine?
Spodbujanje kolagena in elastina

Mikroinjekcije lahko spodbudijo narav-no tvorbo kolagena in elastina v koži. Kolagen in elastin sta beljakovini, ki sta odgovorni za čvrstost, elastičnost in strukturo kože.


Hidratacija kože
Mezoterapija pogosto vključuje hialu-ronsko kislino, ki je znana po svoji spo-sobnosti zadrževanja vlage. To lahko pomaga izboljšati hidracijo kože, kar je še posebej pomembno pri strijah.

 

Prodiranje aktivnih sestavin v globlje plasti kože
Mikroinjekcije omogočajo prodiranje aktivnih sestavin neposredno v globlje plasti kože, kjer so strije ali brazgotine. To lahko poveča učinkovitost terapije.

 

Izboljšanje cirkulacije
Postopek lahko izboljša lokalno cirkulacijo krvi, kar spodbuja procese obnavljanja kože.

 

Radiofrekvenčna energija
Hkrati z microneedlingom se uporablja radiofrekvenčna energija. Ta energija prodira v globlje plasti kože in s tem še dodatno spodbuja proizvodnjo kolage-na. Frakcionirana radiofrekvenca v koži povzroči majhne termične poškodbe v obliki vzorca mikro elektrod na terapevtski glavi. V okolici mikro poškodb koža ni prizadeta, kar predstavlja skladišče celic, ki pospešijo in spodbudijo varno in hitro celjenje poškodb.
Pomembno je razumeti, da rezultati iglične mezoterapije niso vedno enaki za vsakogar, in da je potrebno več tretmajev, da se dosežejo opazne spremembe. Poleg tega je ključno, da se pred odločitvijo za kateri koli estetski postopek posvetujete s strokovnjakom za kožne spremembe.

Za več informacij o napravi FaceART

T: 051 883 444
E: prodaja@art-kozmetika.com

Delovanje naprave si lahko ogledate tudi v živo – v razstavno-prodajnem salonu ART-PE v Trebnjem, vsak delovnik od ponedeljka do petka, od 8.do 16. ure.

Oglasno sporočilo

Letna naročnina: 16€
Dijaki in študenti: 10€
Kozmetični saloni: Brezplačno