KATJINI NAPOTKI

Dermanova
Dermanova
članek katja79 laminacija2

STROKOVNJAKI!PREDSTAVIJO!

KATJINI NAPOTKI ZA LAMIINIRANJE OBRVI

PREDPRIPRAVA OBRVI

Predpriprava obrvi je pred samim postopkom zelo pomembna, saj ob prisotnosti ličil ali loja produkti ne bodo delovali tako intenzivno kot bi morali, to pa se bo poznalo tudi na končnem rezultatu laminacije.

Tukaj je nekaj nasvetov, kako pripraviti dlačice in kožo okoli obravnavanega predela:

-> Ličila vedno očistimo z odstranjevalcem, ki ni baziran na vodni osnovi, saj takšen ne bo odstranil vseh ličil. Če so ličila močno vtrta v kožo in nanešena na »debelo«, lahko nanesemo tudi nežni piling, ki bo pomagal pri lažjem odstranjevanju.
-> Uporaba pilinga je zaželjena tudi v primeru, ko je koža okoli obrvi zelo suha, saj bo piling v tem primeru odstranil poroženelo plast in tako bo koža lepše sprejela barvo.

 

NATANČNOST
je ključna, ko pride do barvanja obrvi. Če želimo, da so obrvi po barvanju popolne oblike, linije pa natančne in čiste, mora biti nanos barve za obrvi kar se da natančen.
Priporočam, da pri zarisovanju oblike uporabiš pasto za obrvi in raven, poševen čopič.

Tudi pri končnem zarisovanju ravne linije s korektorjem, je pomembno, da uporabimo ustrezen čopič, ki ima dovolj mehke in hkrati trde ščetine, da nam omogoča izjemno natančnost. Pst, po nanosu korektorja takoj opazimo, katero dlačico, ki je izven linije, še je potrebno izpuliti.

 

IZBIRA PRAVILNEGA ODTENKA BARVE ZA OBRVI

Pri izbiri pravilnega odtenka moramo biti pozorni na veliko dejavnikov, med katere spadajo tudi odtenek in podton kože, barva in podton dlačic ter seveda želja stranke.

Nujno je poznavanje barvnega kolesa in terorije barv. Vedeti moramo kako katere barve delujejo med seboj in kako ustrezno nevtraliziramo prevladujoč podton, zato da dobimo želje odtenek.

 

NEGA DLAČIC Z OLJEM

Obstajata dve vrsti olj in vsaka ni primerna za nego dlačic po laminaciji.

Olja delimo na prodorna in tesnilna.
Prodorna olja lahko preidejo v notranjost naših dlačic in jih negujejo, medtem ko se tesnilna olja vležejo na zunanjost naših dlačic. S tem sicer zadržujejo ugodno vlago, kar je dobro, ampak ne v primeru laminacije, ko naše dlačice potrebujejo dodatno hidracijo in je zaradi bariere, ki jo ta vrsta olja ustvari ne morejo sprejeti.

Katera olja je torej zaželjeno uporabljati po laminaciji iin katerih ne?

Med prodorna olja spadajo kokosovo, avokadovo, arganovo, olivno, sezamovo in sončnično olje, med tesnilna olja pa ricinusovo in jojobino.

Sama najraje uporabljam kremo z arganovim oljem in keratinom.

NEGA LAMINIRANIH OBRVI PRVIH 24 UR PO TRETMAJU

Tako kot pravilna izvedba tretmaja, je zelo pomembna tudi nega obrvi prvih 24 ur po samem postopku.

Nasveti za nego obrvi prvih 24 ur:
-> Odsvetuje se nanašanj ličil
-> Izogibati se nanašanju kozmetičnih produktov na obrvi
-> Izogibati se stiku obrvi z vodo in pretiranem potenju ter izpostavljanju soncu

 

Nasvet za nego obrvi po preteku 24 ur:
Zato, da obrvi ostanejo nahranjene in svilene priporočam, da kot del svoje vsakodnevne rutine zjutraj in zvečer nanje nanesemo negovalno in hranilno kremo ali olje. Dlačice redno češemo in s tem ohranjamo obliko. V prvih nekaj dneh po postopku se izogibamo uporabi retinola in samoporjavitvenih krem.

Beautybear-Katja Medved s.p. 

 

katjamedved97@gmail.com

Oglasno sporočilo

Letna naročnina: 16€
Dijaki in študenti: 10€
Kozmetični saloni: Brezplačno