IZOBRAŽEVANJE ZA REKONSTRUKCIJO NOHTNE PLOŠČE (NEC®)

Dermanova
Dermanova
80rekonstrukcija

STROKOVNJAKI!PREDSTAVIJO!

REKONSTRUKCIJA NOHTNE PLOŠČE (NEC®)

Rekonstrukcija nohtne plošče – onihoplastika

Onihoplastika ali bolj znano kot nohtna rekonstrukcija pomeni namestitev umetne plošče nohta, ki je po karakteristikah podobna našemu naravnemu nohtu (barva, oblika, debelina,…).

Z metodo NEC ustvarimo rekonstrukcijo z patentiranimi mikrohibridnimi kompoziti, ki so enostavni za uporabo in poliranje. Odobreni so iz strani Evropske zdravstvene organizacije, saj predstavljajo visoko stopnjo varnosti za uporabo na človeškem telesu in so zaradi svoje sestave brez stranskih učinkov. Raziskave, opravljene z mikrohibridnimi kompoziti na ljudeh kažejo, da ni strupenosti. To dokazuje tudi uporaba kompozitov pri rekonstrukcijah v zobozdravstvu.

 

Za koga je rekonstrukcija primerna in kako ravnamo z umetnim nohtno ploščo?

Nohtno rekonstrukcijo izvajamo na neeksudativnih onihopatijah brez vnetja, kot so glivična okužba, luskavica (psoriaza), deformacije nohtov po operaciji ali travmi,… Za izvedbo rekonstrukcije potrebujemo del naravnega nohta, na katerega se pritrdi kompozit.

Po obliki, barvi in karakteristiki je umetna nohtna plošča videti kot naravni noht s prostim robom. Vzdržljivost nohtne protetike je več mesecev, odvisno od količine naravnega nohta na katerega smo kompozit pritrdili (več kot je nohtne plošče, večja je obstojnost), obutve, aktivnosti,…  Med nošenjem se stranka dobro počuti in lahko izvaja vse aktivnosti. Nohtno protetiko se lahko tudi lakira. Primerna je za moške in ženske, vseh starosti in barve kože.

Pomembno je redno krajšanje nohtne protetike s piljenjem in spremljanje stanja pod protetiko, še posebej v primeru lakiranja. Takrat je potrebno lak za nohte odstraniti po cca 10 dneh in vizualno preveriti stanje pod protetiko. V primeru kadar ni spremembe lahko nohtno protetiko ponovno nalakiramo. Kadar opazimo spremembe je potrebno takoj obiskati medicinskega pedikerja. Priporočena je uporaba protiglivičnih sredstev ob rekonstrukciji nohtne plošče.

 

Izobraževanje za rekonstrukcijo nohtov z Nails Estetic Composite® (NEC)

V Centru Pedimed nudimo izobraževanje za kozmetične in pedikerske salone. Izobraževanje je enodnevno in poteka pod vodstvom dveh medicinskih pedikerk v Centru Pedimed. Najprej sledi teoretični del izobraževanja, kjer vam predstavimo kaj so mikrohibridni kompoziti in primere uporabe le teh. Kasneje začnemo z izvedbo praktičnega dela, kjer se osvoji mešanje barv, spozna s pripomočki in izvede nohtno rekonstrukcijo na umetnih/plastičnih stopalih. Za tem sledi delo na modelih/strankah. Po končanem izobraževanju dobite certifikat, s katerim dokazujete usposobljenost za izvedbo nohtne rekonstrukcije. Na izobraževanju je mogoče kupiti tudi mikrohibridne kompozite in pripomočke za nadaljnjo delo v salonih.

 

Več informacij o izobraževanju najdete na spletni strani https://pedimed.si/izdelek/izobrazevanje-nec/ ali nam pošljite povpraševanje na email info@pedimed.si. Registrirajte se kot poslovni uporabnik https://pedimed.si/b2b/ in izkoristite nakupovanje s popustom za podjetja.

Distribucija za Slovenijo Pedimed d.o.o.

Veliko Globoko 11 1303 Zagradec

 

www.pedimed.si

 

info@pedimed.si

 

telefon: 080 12 14

Oglasno sporočilo

Letna naročnina: 16€
Dijaki in študenti: 10€
Kozmetični saloni: Brezplačno